Bra för dig - bra för miljön!

Små ändringar i dina dagliga rutiner kan ge positiva effekter på både din hälsa och miljö. Bilen är en bidragande faktor till varför vi är stillasittande och har en negativ effekt på miljön. Ett smart sätt att få både motion och värna om miljön är att cykla och gå till och från jobbet, träningen, affären eller med barnen till skolan.

Så här fungerar Cykelutmaningen

Målet är att ni skall cykla och gå minst 15 kilometer i veckan för att delta i utlottningar av presentkort från Intersport, varje vecka. Alla deltagare som uppnått minst 150 kilometer vid tävlingsperiodens avslut har chans att vinna priser.

+ Anmälan

Anmäl dig individuellt eller som ett lag på Cykelutmaningen.se Lagledaren skapar laget och bjuder därefter in 2-8 deltagare till att registrera sig i laget.

Är ni fler än 8 deltagare går det bra att bilda flera lag på arbetsplatsen. Det går bra att vara lagledare för flera lag men endast deltagare i ett lag.


+ Tävlingsperioder

Cykelutmaningen består av tre fristående tävlingsperioder. Ni väljer själva om ni vill delta i en eller alla tre perioderna.
Det räcker med en anmälan och det går bra att registrera nya lag och deltagare under hela perioden.
Vår 25/4 - 19/6
Sommar 20/6 - 14/8
Höst 15/8 - 9/10


+ Hur

Registrera antal kilometer som du cyklat eller gått per dag på "Din sida" på cykelutmaningen.se
Det fungerar bra från alla mobila enheter eller din dator. För att delta i utlottningen av veckovinster måste alla kilometrar från för föregående vecka vara registrerade varje måndag klockan 12:00.


+ Tävlingsregler

Alla kilometrar räknas, oavsett om du cyklar eller går. Ta cykeln till och från jobbet, gå med barnen till skolan eller få ihop några extra kilometrar i skogen på din fritid. Målet är att skapa hållbara vanor som ger vardagsmotion där regelbundenhet premieras mer än vem som cyklar/går längst.


+ Lagtävlingen

Det är både enklare och roligare att göra en aktivitet tillsammans. Bilda lag med 2-8 deltagare och peppa varandra till att cykla och tävla om en middag på valfri restaurang.


+ Utlottning av vinster

Alla deltagare som registrerat minst 15 km per vecka deltar i utlottningen av veckovinster.
Alla deltagare som registrerat minst 150 km per tävlingsperiod har chans att vinna våra utlottningsvinster efter avslutad tävlingsperiod. Veckovinster och utlottningsvinster skickas efter avslutad tävlingsperiod till vinnarens hemadress.


Vill ni stärka upp ert miljö- och hälsoarbete?

Önskar ni att skapa en egen tävlingsperiod med profilerad startgåva, informationsmaterial och prisbord?

Kontakta oss